18-12-09

Winterseizoen zo goed als afgelopen

Vandaag kreeg ik na al die weken eindelijk te horen wat er precies met mij scheelt. stressfractuur in het dijbeen :-(. Met deze harde woorden kan ik wellicht een streep strekken over mijn winterseizoen...enorm jammer want ik voelde me echt goed en de conditie was schitterend de laatste week. Enkel de pijn moest ik steeds verbijten in de hoop dat het maar wat stijfheid ofzo was. Ik moet nu noodgedwongen 6 weken rusten en daardoor ben ik aangewezen om enkel aquajoggen te doen. Dit zal ik samen doen met streekgenoot en top-belofte Ruben Vandevelde, die ook met het zelfde probleem sukkelt als ik. Aquajoggen is nieuw voor mij, dus het wordt even wennen om over te schakelen tot waterrat ;-). De rustperiode valt in een goede periode want nu start toch de blok en daarna de examens. Ik hoop om mijn conditieverlies te beperken zodat ik snel kan terugkeren en misschien nog het laatste van de winterseizoen te halen. De voorbereiding van het zomerseizoen zit daarmee ondertussen al in mijn hoofd.

Grt Thijs

18:10 Gepost door Thijs in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-12-09

eerste korte cross!

Vandaag stond ik aan de start in Oudenaarde voor de eerste korte korte cross van mijn carrière. Het was wat afwachten wat dit zou geven, ik had geen flauw benul van het tempo dat zou gelopen worden. Ik besloot dan maar om in de start heel behouden te starten maar zag na enkele honderden meters dak ik vlot meeging aan de kop van de wedstrijd. Ik besloot dan maar om gewoon mee te gaan toen een kopgroepje ontstond van 5 atleten, waaronder mezelf. "goed doseren" dit waren de woorden die trainer Andy vooraf had megegeven als tip. Op een korte cross schuilt het gevaar dat vanwege de relatief "korte" afstand soms de eerste kilometer alles wordt gegeven....Dit was wel vandaag misschien een belangrijke factor die meezorgde voor mijn 3e plaats. Toen Kim Barbé , Tom Meire en Simon De Vriendt een versnelling plaatsten, besloot ik om niet aan te pikken, achteraf gezien wellicht de verkeerde keuze. Omdat het mijn eerste korte cross was, wist ik niet hoe mijn lichaam zou reageren op een snelle 3km. Ik kon de laatste 500 meter nog een geweldige tand bijsteken waarmee ik zo Simon De Vriendt opraapte en gewoon keihard doorging...jammergenoeg te laat om naar de eerste 2 toe te lopen. Zo werd ik mooi 3e in een wedstrijd waarmee ik zeker tevreden ben. Al had ik misschien toch moeten meegaan bij die versnelling, maar ja dit zijn natuurlijk "vijgen na pasen" hé ;-). Ik weet nie wat mij volgende korte cross te doen staat: niet meer afwachten en zien waar ik strand. Morgen ga ik tevens op afspraak bij sportdokter Dag Van Elslande in Waregem. Hopelijk komt dan een resultaat van het vreemde gevoel in mijn benen. Ik wil weer optimaal trainenn zonder pijn.

 

 

(start oudenaarde)OudenaardeII06122009-54

grt Thijs x

22:12 Gepost door Thijs in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-12-09

Roeselare,..zware domper

Zondag stond de crosscup van West-Vlaanderen op het programma. Niet ver van de deur, namelijk Roeselare. Ik zakte af met een onzeker gevoel. De laatste weken op training wil het echt niet meer lukken met de benen, een onderzoek zal de komende weken hopelijk meer ophelderen. Ik blijf sukkelen met een vreemd, vermoeiend gevoel, zodat ik heel onzeker aan elke training en wedstrijd begin. Zondag in Roeselare was dit niet anders, ik voelde me s'morgens wel heel goed, ik was fit, de energie was er, ik had er 3 maanden hard voor getraind....Tot ik moest beginnen aan de opwarming. Dan was de moed sterk gezakt. Ik besloot er het beste van te maken en liep al bij al zeker geen super slechte wedstrijd. Tijdens de wedstrijd zelf voelde ik niet veel van mijn benen, maar veel karakter en strijdlust was ver te zoeken. Ik werd uiteindelijk 19e, niet om over naar huis te schrijven. Het parcours lag er vreselijk bij, het was verdrinken of verzuipen. In de harde stroken, waar het goed beloopbaar was, ging ik echt vlot. Mijn tempo schoot de hoogte in maar jammergenoeg zorgde de volgende "Modderbad-strook" onmiddelijk voor het tegenovergestelde. Ik was na de wedstrijd ferm ontgoogheld in mezelf, omdat ik weet dat ik veel beter moet en KAN! Komende dagen maak ik een afspraak om een grondige controle van mijn onderste ledematen. Ik hoop dat ik dan eindelijk weet wat het is, want ik wil snel weer de moraal boven de 100% krijgen.

Grt Thijs x

(hieronder nog een paar foto's om een beeld te scheppen van Roeselare)

crosscup roeselareroeslare

22:07 Gepost door Thijs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |