09-01-10

jaaroverzicht 2009!

Tussen de drukte van het studeren toch nog even een jaaroverzicht van 2009.

Februari

Op 8 februari vond het Provinciaal kampioenschap veldopen plaats te Jabbeke. Het was prachtig weer en de aanloop naar het PK ging vooraf met heel wat voorbereidingen. Het beloofde een strijd te worden tussen mezelf, Levi Hoste en clubmakker Simon Mestdagh. Heel de wedstrijd verliep dan ook heel spannend, maar op het einde kon ik toch gebruik maken van mijn snelheid en werd zo Provincaal kampioen veldlopen bij de juniors.

Maart

De maand na het PK draaide ik wat vierkant en had een serieuze terugslag. In overleg met de trainer besloten we dan ook de weken voor het Belgisch kampioenschap op 1 maart het rustig aan te doen. Ik rustte vooral in die weken, in de hoop om fris aan de start te staan in Oostende. De omloop lag loodzwaar, niet onmiddellijk mijn ding al dat geploeter ;-). Ik voelde me die dag wel heel goed, ik draaide vlot mee in een kopgroepje vooraan en kon uiteindelijk met een 9e plaats nog net de top-10 binnen duiken. Een resultaat waarmee ik vooral heel tevreden ben, basis voor de zomer was gelegd.

April

Er volgende een rustperiode van 2 weken. Na die weken bouwde ik heel rustig op, om dan met de club op trainingsstage te vertrekken naar Herentals. Op 25 april, een week na de paasvakantie vond al het provinciaal kampioenschap plaats in Tielt. ik liep er de 800m en won na een spannende eindspurt de wedstrijd in 1'58. De 2e provinciale titel van het jaar was binnen.

Mei

Op 1 mei stond onmiddelijk al het BK studenten op het programma op de snelle piste te Oordegem. Ik besloot er om deel te nemen op de 800m om zo snel mogelijk een goede tijd neer te zetten voor de latere KBC-nacht eind Juli. Ik verbeterde die dag mijn record van 1'56"52 naar 1'55"32. Heel tevreden want ik dook met de eerste goeie wedstrijd onder de limiet van 1'56 voor de toekomstige Nacht van de atletiek.

op 15 Mei was er volgens de jaarlijkse traditie de Sint-Rembert corrida in Torhout. Na vele jaren deel te nemen met de schoolwedstrijd in de namiddag, waar ik trouwens nog altijd het wedstrijdrecord heb staan ;-), liep ik s'avond mee op de 5 Km. Ik won de wedstrijd met en mooie voorsprong, daarna werd de blokperiode voor de examens ingezet.

 

Juni

ik sukkelde in deze maand met een vervelende scheenbeenvliesontsteking, maar kon toch wedstrijden lopen en uiteindelijk raakte ik van deze blessure af.

Juli

Dit was voor mij het absolute topmaand. Ik voelde me uitstekend en de trainingen verliepen heel vlot. Na een paar wedstrijden 1500m, volgde eindelijk de ideale wedstrijd om ook dit record scherper te stellen. In Oordegem trad ik aan in een hele sterke reeks en liep zeer geconcenctreerd en ging voorzichtig te werk. Mijn persoonlijk record die 4'02 bedroeg werd die dag met 7 seconden van de tabellen geveegd. Ik liep een mooie 3'55 en wellicht zat die dag nog iets meer in, maar ja, perfect bestaat natuurlijk niet ;-).

Eind Juli was er de Nacht van de atletiek (KBC-nacht) in Heuzden-Zolder. Ik verscheen daar op de 800m, opnieuw in een hele sterke reeks met stuk voor stuk mannen die aan elkaar gewaagd waren. Ik finishte in 1'54'28... persoonlijk record opnieuw scherper! Daarna vetrok ik met mijn familie naar Zuid-Frankrijk voor een tweetal weken.

Augustus

In deze maand was het vooral de conditie aanhouden in aanloop naar het BK junioren begin september. Veel wedstrijden liep ik niet meer, en eind augustus vertrok ik met een groepje vrienden van mijn club HAC naar het snikhete Turkije...achteraf gezien een verkeerde zet in aanloop naar het BK..

September

Amper een week na thuiskomst was er het BK junioren in Kessel-Lo waar ik de 1500m liep. Ik stond er met een 3e belgische tijd ingeschreven, en had daarmee oog op het podium. Helaas was de reis nog niet volledig verteerd en eindigde ik op een 8e plaats. Jammer, maar daarmee was het Zomerseizoen ten einde. Ik eindigde met mijn tijd die ik tijdens de zomer liep op de 1500m in de Belgische top-10 ranglijst, waarmee ik zeker heel tevreden mee ben.

oktober, november, december

de uitstekende wintervoorbereidingen en trainingen liepen helaas met een domper af. Ik had mijn zinnen gezet op de lotto crosscup van Roeselare en op de korte crossen deze winter. Een stressfractuur zet me nu al een viertal weken aan de kant, maar ik ben vastbesloten om daar sterker uit terug te keren. Samen met Ruben Vandevelde probeer ik mijn conditieverlies wat te beperken door het aquajoggen en het fietsen op de rollen ;-). Daarvan komen wellicht enkele foto's online :D

 

Grt Thijs!! x

 

12:14 Gepost door Thijs in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Opnieuw opweg... Zeg, veel succes in het nieuwe jaar!
Hopelijk niet zoals het gestart is;)!
Veel beterschap en veel succes nog met de examens!

Grtz

Gepost door: Koen Naert | 13-01-10

De commentaren zijn gesloten.