23-01-10

Einde in zicht!


De 6 weken rust zijn bijna om. Na lange tijd out hoop ik volgende week dinsdag van de dokter een positief resultaat te horen. De opbouw zal dan terug beginnen maar dit zullen we heel rustig aanpakken ;-). Na 6 weken watergetrappel hebben we ondertussen genoeg van al dat nat. Het zit er bijna op, maar toch is voorzichtigheid aangewezen. De examens zijn gedaan van woensdag maar ik zou totaal niet weten wat ik ervan moet denken...kort gezegd: er waren meer moeilijke dan gemakkelijke ;-). binnen 2 weken weet ik daar resultaat van. Hieronder nog wat foto's van pro-aquajogger Ruben  Vandevelde en mezelf. We hebben ons zeker "gejeund" en de tijd vloog meestal snel voorbij.

Thijs x

DSC00769

 


DSC00773

 

DSC00775

 

DSC00764DSC00786

 DSC00784

 

13:30 Gepost door Thijs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-01-10

jaaroverzicht 2009!

Tussen de drukte van het studeren toch nog even een jaaroverzicht van 2009.

Februari

Op 8 februari vond het Provinciaal kampioenschap veldopen plaats te Jabbeke. Het was prachtig weer en de aanloop naar het PK ging vooraf met heel wat voorbereidingen. Het beloofde een strijd te worden tussen mezelf, Levi Hoste en clubmakker Simon Mestdagh. Heel de wedstrijd verliep dan ook heel spannend, maar op het einde kon ik toch gebruik maken van mijn snelheid en werd zo Provincaal kampioen veldlopen bij de juniors.

Maart

De maand na het PK draaide ik wat vierkant en had een serieuze terugslag. In overleg met de trainer besloten we dan ook de weken voor het Belgisch kampioenschap op 1 maart het rustig aan te doen. Ik rustte vooral in die weken, in de hoop om fris aan de start te staan in Oostende. De omloop lag loodzwaar, niet onmiddellijk mijn ding al dat geploeter ;-). Ik voelde me die dag wel heel goed, ik draaide vlot mee in een kopgroepje vooraan en kon uiteindelijk met een 9e plaats nog net de top-10 binnen duiken. Een resultaat waarmee ik vooral heel tevreden ben, basis voor de zomer was gelegd.

April

Er volgende een rustperiode van 2 weken. Na die weken bouwde ik heel rustig op, om dan met de club op trainingsstage te vertrekken naar Herentals. Op 25 april, een week na de paasvakantie vond al het provinciaal kampioenschap plaats in Tielt. ik liep er de 800m en won na een spannende eindspurt de wedstrijd in 1'58. De 2e provinciale titel van het jaar was binnen.

Mei

Op 1 mei stond onmiddelijk al het BK studenten op het programma op de snelle piste te Oordegem. Ik besloot er om deel te nemen op de 800m om zo snel mogelijk een goede tijd neer te zetten voor de latere KBC-nacht eind Juli. Ik verbeterde die dag mijn record van 1'56"52 naar 1'55"32. Heel tevreden want ik dook met de eerste goeie wedstrijd onder de limiet van 1'56 voor de toekomstige Nacht van de atletiek.

op 15 Mei was er volgens de jaarlijkse traditie de Sint-Rembert corrida in Torhout. Na vele jaren deel te nemen met de schoolwedstrijd in de namiddag, waar ik trouwens nog altijd het wedstrijdrecord heb staan ;-), liep ik s'avond mee op de 5 Km. Ik won de wedstrijd met en mooie voorsprong, daarna werd de blokperiode voor de examens ingezet.

 

Juni

ik sukkelde in deze maand met een vervelende scheenbeenvliesontsteking, maar kon toch wedstrijden lopen en uiteindelijk raakte ik van deze blessure af.

Juli

Dit was voor mij het absolute topmaand. Ik voelde me uitstekend en de trainingen verliepen heel vlot. Na een paar wedstrijden 1500m, volgde eindelijk de ideale wedstrijd om ook dit record scherper te stellen. In Oordegem trad ik aan in een hele sterke reeks en liep zeer geconcenctreerd en ging voorzichtig te werk. Mijn persoonlijk record die 4'02 bedroeg werd die dag met 7 seconden van de tabellen geveegd. Ik liep een mooie 3'55 en wellicht zat die dag nog iets meer in, maar ja, perfect bestaat natuurlijk niet ;-).

Eind Juli was er de Nacht van de atletiek (KBC-nacht) in Heuzden-Zolder. Ik verscheen daar op de 800m, opnieuw in een hele sterke reeks met stuk voor stuk mannen die aan elkaar gewaagd waren. Ik finishte in 1'54'28... persoonlijk record opnieuw scherper! Daarna vetrok ik met mijn familie naar Zuid-Frankrijk voor een tweetal weken.

Augustus

In deze maand was het vooral de conditie aanhouden in aanloop naar het BK junioren begin september. Veel wedstrijden liep ik niet meer, en eind augustus vertrok ik met een groepje vrienden van mijn club HAC naar het snikhete Turkije...achteraf gezien een verkeerde zet in aanloop naar het BK..

September

Amper een week na thuiskomst was er het BK junioren in Kessel-Lo waar ik de 1500m liep. Ik stond er met een 3e belgische tijd ingeschreven, en had daarmee oog op het podium. Helaas was de reis nog niet volledig verteerd en eindigde ik op een 8e plaats. Jammer, maar daarmee was het Zomerseizoen ten einde. Ik eindigde met mijn tijd die ik tijdens de zomer liep op de 1500m in de Belgische top-10 ranglijst, waarmee ik zeker heel tevreden mee ben.

oktober, november, december

de uitstekende wintervoorbereidingen en trainingen liepen helaas met een domper af. Ik had mijn zinnen gezet op de lotto crosscup van Roeselare en op de korte crossen deze winter. Een stressfractuur zet me nu al een viertal weken aan de kant, maar ik ben vastbesloten om daar sterker uit terug te keren. Samen met Ruben Vandevelde probeer ik mijn conditieverlies wat te beperken door het aquajoggen en het fietsen op de rollen ;-). Daarvan komen wellicht enkele foto's online :D

 

Grt Thijs!! x

 

12:14 Gepost door Thijs in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-01-10

tussen boeken en zwembaden :-)

Vooraleerst! Iedereen een heel gelukkig nieuwjaar, en dat 2010 een schitterend jaar mag worden!...Ondertussen zijn we al een hele tijd verder. Sinds de week voor de kerstvakantie wordt bij meer geen grote sportactiviteit meer vastgesteld. Ik rust momenteel heel goed en herstel van mijn stressfractuur. Gelukkig moet je daarvoor niet de hele tijd stil zitten ;-). Samen met Ruben Vandevelde vertoef ik  heel vaak (om maar niet te zeggen bijna dagelijks) in het zwembad van Meulebeke. Daar trappelen we onze trainingen letterlijk en  figuurlijk in het water ;-). Maar gelukkig is er dikwijls gezelschap bij van een hele delegatie van AVMO :D, dat maakt het aquajoggen een stuk gezelliger en de tijd gaat sneller voorbij. Dit is niet de enige bezigheid van de dag natuurlijk... de examens staan voor de deur, de 2 weken blok zijn ander de rug en er moet veeeeeeel gestudeerd worden. Wellicht omdat ik tijdens de blok iets te weinig doe, en daardoor nu veel zal moeten inhalen. Maandag staat meteen een zware dobber op het programma: Myologie. Alles van de spieren die ons menselijk lichaam bezit. druk, druk, druk... maar het moet ook gebeuren. Er staat mij een zware 3 weken te wachten, waarbij ik ook zoveel mogelijk aquajoggen probeer te combineren. Ik wil er vlug opnieuw staan na de lange rustperiode, maar zal heel rustig moeten opbouwen. Nog even op de tanden bijten en dan kan het normale leven terug hervat worden ;-).

 

groetjes Thijs

22:23 Gepost door Thijs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |