17-07-10

Eerste seizoenshelft zit erop.

Zaterdagavond stond de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. Het beste was er een beetje af, rust had ik echt even nodig. Ik liep er de 800m, in de hoop om mijn record nog wat scherper te stellen. Het gevoel tijdens de opwarming was relatief goed, ik wist dat het zeker kon om die 2 helse ronden af te werken in een scherpe tijd. De haas van dienst loodste ons naar een uitstekende 55' na 400m. Normaal zit ik dan nog goed fris om de laatste rond ferm bij te steken. Jammergenoeg die avond had ik dat gevoel niet :(. Ik  finishte wel nog in een mooie 1'53"88, maar verwachtte er toch iets meer van. Nu goed, 5 daagjes uitblazen en dan met enkele clubgenoten op stage naar het Franse Vittel :D! Maandag vertrek ik samen met clubgenoot Simon Mestdagh, om er tijdens die week heel wat kilometers te bollen en op te bouwen naar de 2e seizoenshelft.

grt!! x

12:31 Gepost door Thijs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-07-10

Gemiste kans :(

Afgelopen zaterdag zakte ik samen met streekgenoot Koen Naert af naar het Oost-Vlaamse Oordegem. Omstreeks 22u15 stond een 1500m voor mij op het programma. Ik voelde me afgelopen week goed, de benen zaten fris en de conditie zit uitstekend. Het kon gewoon niet misgaan! De Flanders Cup te Oordegem moest gewoon mijn wedstrijd worden om eindelijk naar die 3'50 te knallen....Uiteindelijk werd het DE slechtste wedstrijd van het seizoen. Niet vanuit mezelf, maar jammergenoeg door een slechte reeks. De start werd gegeven, en ik startte vol vertrouwen, met het oog op die toptijd. Helaas, kort na de start viel ik op kop, en alle atleten doken achter mij. Niemand wilde lopen, dus wist ik na amper 5 seconden dat die toptijd er al niet meer inzat. na een goeie 400m was het uiteindelijk Pieterjan De Bosscher die besloot mij te helpen en over te pakken. We besloten om samen te werken en om beurten de kop te nemen. Bij het ingaan van de laatste ronde kwamen dan uiteindelijk een aantal atleten over ons. Volledig moegelopen kon ik toch nog een sterke laatste ronde neerzetten, en toen wist ik dat ik vandaag ZEKER die 3'50 waard was. Mijn eindtijd werd uiteindelijk nog een matige 3'57. Geen tijd om over naar huis te schrijven, maarja, ook dit is sport natuurlijk!! Er komt wel een dag dat ik een uitstekende wedstrijd heb, en een fantastische tijd achter mijn naam komt ;-). Zaterdag loop ik op de KBC-nacht de 800m, doel: mijn PR van 1'53"06 die ik enkele weken geleden liep breken. Ik hoop op een lage 1'52,... Ik ben er klaar voor :D

grt!! x

11:37 Gepost door Thijs in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-07-10

Na scherpe 1000m, richting Oordegem...

Afgelopen donderdag, 24 juni, ben ik samen met de trainer afzakt naar Ninove. De examens zaten er op, tijd om weer een wedstrijdje te knallen! Bedoeling was eens goed de benen wakker schudden, om dan op de flanders-cup van Oordegem een stevige chrono neer te zetten. In Ninove liep ik er de 1000m. Vreemde afstand, die niet zoveel wordt gelopen. Een ideale wedstrijd dus om de laatste snelle spiervezels nog eens aan te spreken. Graag had ik een tijd van rond 2'30 gehad, daarvoor ging mijn trainer Andy helpen. Hij nam grotendeels het haaswerk op zich. Ik startte in de snelste reeks, samen met andere atleten die ook mikkten op een tijd richting 2'30. Na goed 600m te lopen zat ik in 2e positie, een perfecte plaats vond ik zelf. Andy stapte uit en ik stond er alleen voor, samen met nog een drietal atleten die in mijn spoor bleven. 400m voor het einde dreef ik het tempo nog maar eens op, ik zat nog heel fris en de benen draaiden goed rond. De 800m passeerde ik alleen in 1'58, toen wist ik dat het heeeeel goed zat!! Met nog een 2-tal atleten in mijn spoor besloot ik om het gaspedaal nog maar eens in te drukken. Defenitief dan, want mijn medekoplopers moesten heel wat terrein prijs geven. Ik kwam uiteindelijk helemaal alleen over de streep in een deftige 2'28"69...PR verbroken ;-). Het gevoel was goed, hopelijk kan ik in Oordegem naar die 3'50 op 1500m lopen!!

grt! x

10:35 Gepost door Thijs in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |