22-11-10

Dubbel gevoel CC Roeselare

Gisteren in eigen West-Vlaanderen, namelijk Roeselare was het atletiekwereldje paraat voor de 3e manche van de Lotto Crosscup. Ver moest ik er dit keer niet voor rijden, wat natuurlijk ideaal is. Mijn doel was om iets sneller te starten dan in Mol, omdat ik daar over de finish kwam met een gevoel van overschot. Ik wou ook bevestigen dak ik zeker een plaats in de top-10 waard ben voor het eindklassement. De trainingen gaan uitstekend, ik voel me goed...dus besloot ik er maar om er een ferme lap op te geven. Na een verschroeiende start, waarbij iedereen vocht voor een plaatsje om de eerste bocht goed te nemen, was ik goed vertrokken. Misschien iets te goed, want achteraf bleek die veel te snelle start mijn grootste fout te zijn. Ik kwam uit de 1e bocht in 5e positie, in het spoor van Geoffrey Marrion, Mario Van Waeyenberghe,...en de andere absolute toppers op de korte cross afstand. Het tempo was moordend, maar dit voelde zo helemaal niet aan. Ik voelde me goed, en besloot dan maar om gewoon mee te bollen. Tot we de eerste ronde achter de kiezen hadden...Ik bekocht de veel te snelle start, en kreeg een ferme klop. Ik zakte enkele plaatsen terug en hoopte steeds om mijn 2e adem te vinden. Die bleef helaas uit. Toch kon ik uiteindelijk nog heel sterk finishen. Resultaat: 15e plaats, 13e belg. Niet schitterend, want een top-10 plaats was zeker haalbaar. Achteraf kon ik met de trainer nog terugblikken op een wedstrijd die toch wel als geslaagd mag beschouwd worden. Ik liep over het algemeen een hele snelle wedstrijd, en kon nog enkele toppers achter mij laten. Als ik de leeftijdscategorieën bekijk, dan kom ik er als 20-jarige belofte heel erg goed uit. Tijd genoeg om nog te groeien en te leren :-). Ondertussen kan ik hier in het plaatselijke Dadizele rekenen op goeie vriend en duurloopmakker Lowie Dewitte. Lowie, beloftevolle triatleet die me vaak komt vergezellen op eenzame duurlopen is vastberaden om dit jaar tussen de grote mannen zijn vel duur te verkopen. Leuk om toch samen met iemand duurlopen te kunnen afwerken! Als sporters kunnen we veel opsteken van elkaar, wat alleen maar positief kan zijn! Volgende wedstrijd op het programma is de CC in Brussel. Foto's van Roeselare komen weldra online!

grtzz x

21:55 Gepost door Thijs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-11-10

Crosscup Mol: uitstekend gevoel

Afgelopen zondag stond bij mij hoog aangeschreven. Ik bolde vlot op training, en keerde met een goed gevoel terug van de relay in Gent. Een relay om vlug te vergeten, maar de conditie voelde goed. Tijd dus voor de 2e manche van de crosscup: Mol.

De week voor Mol werkte ik uitstekende trainingen af. Alhoewel ik telkens last had van een flauw gevoel, wist ik toch dat de conditie goed zat. Ik startte dan ook wat afwachtend in Mol en zat ongeveer in 20e positie. Na 1 ronde en 1 keer het zand te doorworstelen, voelde ik dat ik een veel hoger tempo aankon. Bij het ingaan van de laatste ronde jaagde ik mijn tempo ferm de hoogte in, en raapte heel wat atleten op die kort voor mij liepen. De laatste 300m kon ik nog eens versnelling hoger schakelen. Nog heel veel energie over dus...Ik kwam uiteindelijk over de streep als 11e, en tevens als 1e West-Vlaming. Waar ik heel tevreden mee was! Het is mijn eerste jaar dat ik echt mijn doel leg op de korte crossen deze winter. Vooral als voorbereiding voor de zomer. Vorig jaar had ik af te rekenen met een stressfractuur in het dijbeen. Dit jaar gaat alles momenteel vlot, en hoop ik die lijn te kunnen doortrekken. Ik ga met een fantastisch gevoel richting Crosscup Roeselare, waar ik zeker eens wat meer zal durven en me eens wagen voorin. Eens kijken hoe ik recupereer van een snelle start.

grt! x

14:14 Gepost door Thijs | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |